• StarCraft II Shop

 • Desfasurarea concursurilor viitoare

  Salut,

  @soulwise - ai sugerat sa incepem thread nou pentru asta. Here it is.

  Acum, pentru o desfasurare mai cursiva a concursurilor viitoare, eu nu pot propune decat pentru Casual League, pentru ca numai acolo am jucat si stiu cum stau lucrurile. Anyway, here goes nothing.

  1. Un concurs are perioada limitata de participare, dupa care, daca nu ai fost prezent, esti descalificat. La fel ar trebui aplicat si pe Casual League(Daca nu pe toate...). Ar fi mai bine sa fie niste zile pre-stabilite de catre cel care modereaza tot concursul.

  2. Pentru fiecare etapa, (RO32/16/8...) -ar trebui sa fie 2 zile. De preferabil, o zi sa fie si in weekend, pentru ca sunt care muncesc ziua/noaptea si nu pot oricand sa joace.

  Cu cele mentionate mai sus, presupun ca s-ar putea desfasura normal in cel mult 2 saptamani tot tournamentul... In special daca meciurile se pot juca pe Vineri/Sambata, iar urmatoarele pe Duminica/Luni - si pentru cei care sunt plecati in weekend.

  Waiting for feedback si parerea voastra.
  This article was originally published in forum thread: Desfasurarea concursurilor viitoare started by kronoscar View original post
  Comments 22 Comments
  1. soulwise's Avatar
   soulwise -
   Promovat pe prima pagina pentru o mai buna vizibilitate.
  1. DaZe's Avatar
   DaZe -
   raman la ideea ca un turneu pentru toti ar fi mult mai bun, asa cum se faceau cele din trecut, unde se umpleau foarte repede toate locurile... Premii pentru locurile 1/2/3, nu era league restricted...
   cei de la esl au anuntat acum de curand un turneu care se va incepe peste 2 saptamani, si deja sunt 14 inscrisi+ altii care asteapta sa fie confirmati http://www.esl.eu/ro/sc2/1on1/tesoro...ase/members/*/

   ei folosesc un stil de turneu foarte popular in cupele online, acelasi sistem folosit de zotac/craftcup etc... Toate meciurile se joaca in 1, maxim 2 zile, incepand cu ora cutare, toata lumea trebuie sa fie online. Toti intra pe un canal, isi joaca meciurile pana se ajunge in semifinala si dupa aceea ziua urmatoare se termina.

   Eu propun sa se foloseasca un sistem zotac, asta ar putea insemna 4 cupe intr-o luna, acele cupe sunt defapt niste qualifiere (se poate folosi sistem de puncte, sau locul 1 si 2 se calfica automat) pentru un adevaratul concurs cu premii in care joaca toti cei calificati. Nu stiu exact cum s-ar face cu premiile, poate nici un premiu pentru acele qualifiere, si ceva mai consistent pentru sfarsit? unde se premiaza mai multe locuri? De un lucru putem fi siguri totusi, la aceste qualifiere se califica doar cine joaca, pentru concursul de la sfarsit este aproape imposibil sa se califice cineva care nu este activ sau care nu are timp sa joace.
   Qualifierele sa fie si ele universale, daca se califica toti masterii in primele 3 sa zicem, iar altii nu pot juca in al 4 lea exista sansa sa te califici chiar daca esti low league, iar daca se premiaza toate locurile cu ceva, chiar daca esti casual si pierzi in prima runda in turneul de sfarsit, asta inseamna ca tot ai iesit cu ceva in mod corect, jucand cu jucatori de o liga superioara. Asa ar fi foarte simplu sa se faca stream la eveniment daca gasesti pe cineva doritor etc...

   Se poate face si 1 qualifier pe luna, iar dupa 4 luni sa se faca turneul final (ar fi cam lent, dar ar insemna ca turneul final e foarte important si toti ar dori sa apara si ei acolo)

   http://www.z33k.com/ <- asta e un site bun pentru turnee din acelea in care meciurile se desfasoara intr-o zi sau doua, se poate creea propriul turneu

   *nota
   poate un sistem de puncte pentru qualifiere ar fi si mai avantajos pentru cineva low league, daca de exemplu se premiaza ro16 in sus, ceva de genul
   ro16 4 puncte
   ro8 8 puncte
   ro4 16 puncte
   finala 32 de puncte
   castigator calificat automat (nu ar avea rost sa se dea puncte pentru locul 1, pentru ca nu ar putea intrece nimeni locul 1 la puncte probabil)

   daca joci in toate qualifierele ->4 turnee in ro8 inseamna 32 de puncte, adica cat un finalist, si cu totii stim ce "tare" e bracketul de la starcraftii.ro cateodata ( adica toata lumea se ingramadeste intr-o parte, si un norocos pe altundeva are free ride pana in finala >D )

   cam asta e, daca ma mai gandesc la ceva am sa scriu...

   ca veni vorba, nu am primit inca coletul de la concursul trecut, totul e ok?
  1. JediMasterBETTY's Avatar
   JediMasterBETTY -
   Sunt si eu in mare parte de acord cu DaZe, in privinta ne-separarii pe ligi (casual/hardcore etc) si mi se pare f buna ideea cu puncte + qualifiere + turneu (dupa 4? qualifiere) cu premii. La turneu ar putea fi sa zicem primii 8 daca avem 4 qualifiere, turneul fiind intr-o singura zi si streamat. (cu confirmare de participare de la toti cei 8, luandu-se urmatorii dupa puncte daca unii nu pot fi disponibili acea zi). Premii doar la turneul final mi se pare ok.

   In plus, ar trebui gasita o modalitate de urgentare oarecum a derularii unei etape, si ma gandesc ca s-ar putea in felul urmator:
   - Fiecare etapa sa aiba maxim 3 zile, la inceperea unei etape (sa zicem ca ro32 incepe luni la ora 00:00) pt fiecare meci sa se paota alege un interval orar preferat.
   - Primul dintre cei 2 care se logheaza poate introduce 3 intervale orare, de cate 4 ore, care sa nu se suprapuna ca ore (de exemplu player1 intra primul si poate alege luni 10-14 ; marti 16-20; miercuri 20-24) (adica nu ar putea alege aceleasi ore in fiecare zi, pentru a evita cazuri in care unii au servicii sau alte obligatii zilnice).
   - Apoi celalalt trebuie sa se logheze in maxim 24 ore de la inecperea etapei pentru a alege o zi si o ora care se incadreaza in intervalele alese de primul (ex marti 19:00).
   - Daca al 2lea nu s-a logat in 24h de la inceperea etapei, este descalificat.
   - Daca niciunul nu s-a logat, sunt amandoi descalificati.
   - Marti intre 19:00 si 19:30 daca unul este online si celalalt, nu, cel care s-a prezentat face dovada (printscreen) si ia freewin. Daca niciunul nu pune nici replays nici screenshot descalificati amandoi.
   - Dupa ce au trecut cele 3 zile rezervate etapei in curs se trece la etapa urmatoare, cu aceleasi reguli (adica joi ora 00:00 incepe ro16).

   In felul asta un qualifier de-asta care incepe de la ro32 ar avea 5 runde x 3 zile = 15 zile (2 saptamani), ceci un finals streamat la fiecare 2 luni.
   In plus, al 3-lea sau 4-lea qualifier ar avea probabil un nivel mai accesibil, jucatori care castiga mai mereu turneele probabil pierzand interesul de a mai participa odata fiind calificati la finala.
   Bracketul de la finala ar putea fi facut pe sistem de capi de serie, primii 4 (daca facem finale de 8) neputand intalnindu-se in ro8.

   Implementarea se poate face fie in ecranele actuale de tournament bracket (la fiecare meci sa poti adauga orele/ atasament cu screenshot sau replays) fie in sistemul curent de forum.
  1. Monsoon's Avatar
   Monsoon -
   Sunt de acord cu Daze si nu. Un sistem de qualifiere ar fi bun, ar dovedi consistenta in joc cat si interes. In leagatura cu trecerea la un turneu universal sunt impotriva, antescriitorii mei sunt subiectivi, pentru ca ei reprezinta varful de skill de pe site. Si asa prin cuplarea a 2 ligi se creaza o diviziune clara si in definitoriu, fara un build de cheese bun sau smurfing, ii o lupta intre ce mai buni din Gold sau cei mai buni din Diamond samd.(paranteza scurta, eu sunt Plat si din cauza ca ma pregateam pentru un anumit matchu-up PvZ,PVT, am iesit mult din jocuri si mi-a scazut MMR-ul, iar acum fiind blocat in Gold, am 70%+ Win rate, how is that fair?) Din demonstratia ta matematica reiese ca oricine castiga 4 RO8 are sanse cat timp unul dintre finalisti nu mai joaca si cu totii stim ca asta nu se va intampla. Tu daca castigi o finala, is convins ca o sa faci minimul efort sa ajungi putin in sus pe piramida la restul qualifierelor, maturand cu silver, golds si plats (fiindca tocmai, cei din Diamond+ sunt acolo, ca iau jocul in serios si fac "practice" zilnic). Ne plangem mereu ca nu se umpla bracket-urile, is curios daca o sa se umple la a 2-a editie, dupa ce o groaza de casuals si advanced vor da de Masters. Eu unul cel putin nu. Si te rog nu pomeni de alte turnee fiindca nu ii cazul, acolo sunt toti la un nivel apropiat si se cunosc. Astfel ca un semi-necunoscut poate castiga contra oricui prin pregatirea unor strategii tintite contra adversarului, la noi uneori nici nu se pun replay-urile. Eu de batut am mai batut Diamonds, rar dar ii posibil cu putin stres si determinare, dar am si jucat de pe contul unui prieten contra top master... ma simteam ca in prima zi cand am jucat starcraft si ma batea calculatorul si nu intelegeam cum.

   In legatura cu viitoare concursuri propun asa:
   -1 zi pauza si 2 in care se pot juca meciurile. Ziua se alege de comund acord, daca nu se inteleg, alege adminul pentru ei. Si nu o ora alesa de nici unul dintre ei. O ora agreata de multa lume 8-9 PM, multi lucreaza si eu de exemplu nu vreau sa mi se impuna o ora de catre un elev in vacanta. Si sa nu se joace in weekend, fiindca uni au planuri de iesit din localitate samd.
   -Replay-urile automat postate sa se poate vedea in ziua pauza, fara exceptie, daca nu automat descalificare.
   -Daca partenerul nu se prezinta la ora respectiva, facut un thread separat in care X poate sa scrie "Y nu ii online", daca in 10 min Y nu posteaza in acealsi thread ceva, ii descalificat automat. JediMaster, eu unul nu am incredere in print-screen-uri, care pot genera pe forum certuri si rahaturi.


   Ar trebui dat macar un pix sau un tricou pentru toti semi-finalisti, sa aiba si ei o mandrie, un simt al recompensei dupa ce au jucat atatea meciuri. Ar fi un imbold idea "castig 3 meciuri si ma aleg cu ceva, nu trebuie sa fiu cel mai bun". Pentru ca observ ca aceasi oameni castiga turneele, cel putin de cand am inceput si eu sa particip.
  1. DaZe's Avatar
   DaZe -
   Quote Originally Posted by Monsoon View Post
   Sunt de acord cu Daze si nu. Un sistem de qualifiere ar fi bun, ar dovedi consistenta in joc cat si interes. In leagatura cu trecerea la un turneu universal sunt impotriva, antescriitorii mei sunt subiectivi, pentru ca ei reprezinta varful de skill de pe site. Si asa prin cuplarea a 2 ligi se creaza o diviziune clara si in definitoriu, fara un build de cheese bun sau smurfing, ii o lupta intre ce mai buni din Gold sau cei mai buni din Diamond samd.(paranteza scurta, eu sunt Plat si din cauza ca ma pregateam pentru un anumit matchu-up PvZ,PVT, am iesit mult din jocuri si mi-a scazut MMR-ul, iar acum fiind blocat in Gold, am 70%+ Win rate, how is that fair?) Din demonstratia ta matematica reiese ca oricine castiga 4 RO8 are sanse cat timp unul dintre finalisti nu mai joaca si cu totii stim ca asta nu se va intampla. Tu daca castigi o finala, is convins ca o sa faci minimul efort sa ajungi putin in sus pe piramida la restul qualifierelor, maturand cu silver, golds si plats (fiindca tocmai, cei din Diamond+ sunt acolo, ca iau jocul in serios si fac "practice" zilnic). Ne plangem mereu ca nu se umpla bracket-urile, is curios daca o sa se umple la a 2-a editie, dupa ce o groaza de casuals si advanced vor da de Masters. Eu unul cel putin nu. Si te rog nu pomeni de alte turnee fiindca nu ii cazul, acolo sunt toti la un nivel apropiat si se cunosc. Astfel ca un semi-necunoscut poate castiga contra oricui prin pregatirea unor strategii tintite contra adversarului, la noi uneori nici nu se pun replay-urile. Eu de batut am mai batut Diamonds, rar dar ii posibil cu putin stres si determinare, dar am si jucat de pe contul unui prieten contra top master... ma simteam ca in prima zi cand am jucat starcraft si ma batea calculatorul si nu intelegeam cum.

   In legatura cu viitoare concursuri propun asa:
   -1 zi pauza si 2 in care se pot juca meciurile. Ziua se alege de comund acord, daca nu se inteleg, alege adminul pentru ei. Si nu o ora alesa de nici unul dintre ei. O ora agreata de multa lume 8-9 PM, multi lucreaza si eu de exemplu nu vreau sa mi se impuna o ora de catre un elev in vacanta. Si sa nu se joace in weekend, fiindca uni au planuri de iesit din localitate samd.
   -Replay-urile automat postate sa se poate vedea in ziua pauza, fara exceptie, daca nu automat descalificare.
   -Daca partenerul nu se prezinta la ora respectiva, facut un thread separat in care X poate sa scrie "Y nu ii online", daca in 10 min Y nu posteaza in acealsi thread ceva, ii descalificat automat. JediMaster, eu unul nu am incredere in print-screen-uri, care pot genera pe forum certuri si rahaturi.


   Ar trebui dat macar un pix sau un tricou pentru toti semi-finalisti, sa aiba si ei o mandrie, un simt al recompensei dupa ce au jucat atatea meciuri. Ar fi un imbold idea "castig 3 meciuri si ma aleg cu ceva, nu trebuie sa fiu cel mai bun". Pentru ca observ ca aceasi oameni castiga turneele, cel putin de cand am inceput si eu sa particip.
   tot ce scrii tu se beazeaza doar pe argumentul ca, la a 2 a editie nu se mai inscrie nimeni, ba din potriva, o sa vezi ce omor o sa fie pe inscrieri, daca turneul final se va dovedi demn, si sa stii ca eu incerc sa aduc mai multi masteri (pentru ca sunt) sa joace, pentru ca ei sunt cei care joaca multe ore pe zi si merita rasplatiti. NU merita rasplatiti cei care nu joaca = nu vor sa avanseze pentru ca pot sa castige mereu ceva daca raman platinum, tu de exemplu in loc sa joci ladder sa fii diamond acum nu joci pentru ca vrei sa participi la viitoarele concursuri starcraftii in liga advanced, how is that fair?

   * inca ceva, nu trebuie dat nici un pix si nici un tricou pentru ca ai castigat un meci, daca ai munci si te-ai stradui tu ai fi cel care castiga tot turneul, dar lenea asta e mare >) mandrie o sa ai cand vei fi master si vei bate pro gameri care joaca 12 ore pe zi, aia e mandrie, nu exista mandrie in a castiga o cupa de bronze/silver/gold, pentru asta exista siteul care ti l-am dat eu, unde sunt turnee de10 $ de gold, te inscrii si te ineci in mandrie >) cu placere

   edit: trebuie invatat de la toate turneele din romania/din afara, turneele trecute care erau imbinate si care erau 64/64 in maxim 1 zi, adevarut este ca nimeni nu se inscrie in casual/advanced, nu se joaca nici un meci pentru ca acesti jucatori nu joaca starcraft, de ce ar veni sa joace 1 meci intr-un turneu unde sunt premii infime (low league, low prize)
  1. Monsoon's Avatar
   Monsoon -
   Ok Daze, daca tu zici ca o sa fie "omor" pe inscriere asa sa fie, m-as bucura sa creasca comunitatea sc2 in Romania. Nu stiu tu cati ani ai, dar eu nu joc sc2 zilnic in primul rand, pentru ca alte lucruri au prioritate, nu mai "muncesc" in jocuri de ani de zile, ma mentin la nivel de semi-casual. Te rog explica-mi de ce merita masterii mai mult? Merita rasplatiti ca joaca un joc? Really? Vorbesti de lene la un joc? Fara suparare esti un tipar cu care nu vreau sa port o polemica fiindca tu vezi atatea lucruri in Sc2 sau orice alt joc si eu il vad ca pe un simplu joc si pun mai mult accent pe comunitate care il adora indiferent daca ii Silver sau master.

   P.S.: Daca as fi diamond, tot in advanced as fi si m-as bucura sa fiu la nivelul ala fiindca as face parte din categoria superioara a ligii
  1. DaZe's Avatar
   DaZe -
   Quote Originally Posted by Monsoon View Post
   Ok Daze, daca tu zici ca o sa fie "omor" pe inscriere asa sa fie, m-as bucura sa creasca comunitatea sc2 in Romania. Nu stiu tu cati ani ai, dar eu nu joc sc2 zilnic in primul rand, pentru ca alte lucruri au prioritate, nu mai "muncesc" in jocuri de ani de zile, ma mentin la nivel de semi-casual. Te rog explica-mi de ce merita masterii mai mult? Merita rasplatiti ca joaca un joc? Really? Vorbesti de lene la un joc? Fara suparare esti un tipar cu care nu vreau sa port o polemica fiindca tu vezi atatea lucruri in Sc2 sau orice alt joc si eu il vad ca pe un simplu joc si pun mai mult accent pe comunitate care il adora indiferent daca ii Silver sau master.

   P.S.: Daca as fi diamond, tot in advanced as fi si m-as bucura sa fiu la nivelul ala fiindca as face parte din categoria superioara a ligii
   nu esti diamond pentru ca nu joci, lol
   intrebare: cum participi tu in comunitate? asta e o discutie inafara la ce am postat mai sus dar asa intreb, tu nu joci starcraft, nu te uiti la starcraft, nu te vad ca participi in vreun fel cu stream, cu articole, cu stiri cu ceva, te-ai inscris acum putin timp ca sa participi la concursuri, scrii despre "sa primim un pix si un tricou", sincer, ma intreb cati ani ai tu >) dar nu ma intereseaza, ma intereseaza si pe mine sa joace romanii starcraft, dar sa vad 3 oameni in plus de silver care joaca un turneu, se plang ca oponentul nu a venit, nu isi joaca ei meciurile ... ma pot lipsi

   sincer e o pierdere de timp toata chestia asta, s-a mai discutat de multe ori...
   voi termina postarea asta cu un quote din partea lui naniwa
   "because its not a game that appeals to the casual idiot, who likes to run around a tower for 50 minutes and tab out while watching a movie during a fight. ( LoL ) . basically its too demanding for everyone to like. theres a reason why Simpler games like WoW gets alot more people."
  1. JediMasterBETTY's Avatar
   JediMasterBETTY -
   Deviati. hai sa fim constructivi si sa dam sfaturi lui soulwise. Sigur ca ajuta sa combatem unele sfaturi, pentru a il ajuta sa ia decizia cea mai buna.
   Casuals precum Monsoon nu vor ajuta cu nimic comunitatea pentru ca nu au interes pt Starcraft. E absurd sa zici ca nu joci starcraft pt ca ai alte prioritati, dar te intereseaza jocul/comunitatea. Ori te intereseaza (si deci e o prioritate pt tine) ori nu. Orice om, indiferent de varsta, isi face timp pt prioritati. Uita-te la White-Ra (care e mai tanar ca mine).
   Parca s-a facut un poll acu vreo 2 editii daca sa impartim pe ligi (casual/adv/hardcore) ... sau ma insel? Organizarea pe qualifiere + finals per liga nu mi se pare fezabila, prea multe clasamente de urmarit in paralel. Pt un casual ar trebui sa fie o oportunitate sa poata juca vs top players, nu inteleg de ce s-ar "oftica". Nu e cu taxa de inscriere, nu se joaca pe bani... nu incearca nimeni sa "ii fure".
   Hai sa revenim la idei.
  1. Monsoon's Avatar
   Monsoon -
   @Daze, 1.yep, ma uit la starcraft mult mai mult decat ai crede, daca nu mi-ar fi placut jocul nu as fi postat aici ffs si te-as fi lasat singur sa-ti manifesti emotiile astea de adolescenta cu daddy issues in pace, eu doar ti-am spus ca esti subiectiv dar w/e. 2. Vad ca nu ai inteles idea de "am castigat ceva cu un hobby" legat de pixuri, dar hey, facem presupuneri despre un om despre care nu stim nimic. Si tu cum participi? Inafara de a intoxica o dezbatere de idei cu lucruri personale sau faci un stream de maxim 50 view-uri? Nu puteai sa iti gasest un model in viata mai bun ca Naniwa. Mi-am confirmat toate banuielile in legatura cu tine si de la mine nu o sa mai ai parte de vreun reply.

   @JediMaster Gresit, ma uit la starcraft si vorbesc despre starcraft de 2 ori mai mult decat ma joc si am ajuns in Platinum doar uitandu-ma. Aici nu ii vorba de ofticat, dar eu unul nu vad partea "entertaining" in a juca cu un om cu mult peste tine, nu vad provocarea din partea nimanui, nici a celui din liga superioara, nici a celuilalt. Ar fi o oportunitate sa ma umileasca Jaedong, si as avea un zambet tamp dupa, in schimb nu as avea nici cea mai mica satisfactie sa ma bata un roman anonim, la nivel european (nici nu mai spun de nivel mondial). Si pentru faptul ca am scris aici, sa stii, in caz ca nu ti-ai dat seama, imi pasa si nu de premii sau altceva si cum nu am trait fara scii.ro atata timp, o sa pot si de acum incolo. Fiindca si daca s-ar oganiza cum spuneai tu, fara limite intre ligi, finala ar fi in regula, asta ii, pentru mouse-ul ala de 100 de lei, tragi tare daca chiar nu ai alta modalitate de a il achizitiona. Dar incearca sa te pui in locul celui din Gold, daca mai ii dispus sa isi sacrifice din timpul liber pentru a ajunge in sferturile de qualifiere si sa mature cu el un GM/M(ca tot s-a adus vorba despre norocul in brackets), ce motivatie mai ii dai lui? Trebuie cel putin pana la nivel de finala sa ii dai sansa sa stranga puncte si sa stie ca calificare ii un tel accesibil, pe scurt: sa il menti intr-un mediu competitiv. As prefera sa nu faci presupuneri si sa pastram dezabaterea la un nivel ridicat.
  1. JediMasterBETTY's Avatar
   JediMasterBETTY -
   ok my bad cand ai zis ca alte lucruri au prioritate fata de jucat starcraft poate te refereai si la uitat la streamuri ceea ce si mie imi plce
   revenind, propun sa votam: http://poll.pollcode.com/f6hts
  1. mucusJAY's Avatar
   mucusJAY -
   Salut,

   Cred ca ar trebui macar impartit in 2 bucati, si sa zicem primii 4 din 'little' league sa intre in cea superioara si facut pe grupe. Astfel sunt mai multe concursuri ptr pro (platina in sus) , iar cei din bronze-gold pot castiga un loc la un concurs pro.
   mai mult, fazele finale se pot transmite pe twitch si astfel vedem daca e ceva dubios. Poate se gasesc si ceva sponsori asa. E buna si propunerea cu puncte !

   sa faci un singur concurs, cred ca poate duce la alte discutii, cum ca a fost avantajat vreunul care are ghinionul sa cada cu mai multi noob la inceput ...

   organizarea facuta de OpenGaming/Barcraft la concursul de anul trecut (cred ca ei au organizat) a fost super ok, cu meciuri in fiecare seara, cu observer/spectator la meci, transmisii twitch, etc...

   Bine, totul este sa fie jucatori ....

   Parerea mea ....
  1. Anthodeus's Avatar
   Anthodeus -
   Cred ca cel mai bine ar fi sa fie impartit concursul pe 3 ligi, dar fiecare liga sa aiba premii de calitati diferite. Cea Bronze-Silver-Gold sa aiba gen un poster sau un altfel de trinket, cea plat-dia sa aiba tricou+pix cum s-a propus mai sus iar masters sa aiba niste premii mai insemnate, nu mari, dar sa fie ceva mai bun. Nu spun asta pentru ca am jucat la nivel de master si nu vreau sa ia celelalte ligi premii bune, dar asta ar fi cea mai buna metoda de a-i face pe cei din ligile mai mici sa incerce sa joace mai bine, iar ideea lui Daze nu mi se pare deloc convenabila pentru cei care nu sunt la fel de experimentati ca el. Comunitatea trebuie sa creasca, iar fragmentarea concursului in mai multe ligi ajuta cu faza asta.
   Cat despre formatul concursului, cel mai frumos ar fi sa se faca cate un stream pentru fiecare liga (stiu ca asta s-ar putea sa nu fie posibil, dar doar ca idee) si sa se joace pe rand meciurile in aceeasi zi, care este aleasa de toti jucatorii ligii printr-un poll. Orice meci care nu este rezolvat se joaca intr-o alta zi, aleasa de admin. Astfel, in cateva ore se termina tot concursul si nu ar mai exista bataie de cap. Imi dau seama ca sunt prea optimist, dar se poate intampla
  1. SpiriT's Avatar
   SpiriT -
   Asa cu mai multe turnee mi se pare putin ciudat sincer, nu am putut intelege niciodata. E ok ca incercam sa promovam sc2 la toata nivele dar mi se pare ca poate pcgarage e prea darnic (mai ca ma tenteaza sa smurfuiesc uneori, haha).

   Un campionat mare de 64 de oameni, cu primele 2 runde group stages, in care se joaca fiecare cu fiecare mi se pare alta idee care merita dezbatuta. Grupele facute pe nivele (capi de serie? dunno...i suck at sports) gen: un master, un diamond, un plat, un gold. Ajungem la niste runde mai bune in final; se pot intampla si surprize, mai cheesui un master ca plat si poate pierde dia cateva meciuri degeaba si deja ai iesit pe 2 ca plat; joci mai multe meciuri (nu dai rpd de unu clar favorit la tot campionatul si deja esti scos); esti incurajat sa promovezi in ladder(daca promovezi din plat in dia data viitoare o sa ai pe altu din plat la tine in grupa => grupa mai simpla; si asa nu esti incurajat sa stagnezi la tine in liga curenta pt ca esti sef in satul tau si castigi casual league tot timpul sau w/e).
   Nu stiu...probabil se mai poate imbunatatii, asta e ce mi-a venit pe moment dupa ce am citit ideile voastre.

   Probabil o sa imi sara in cap toti din ligiile mici, dar mi se pare ciudat ca din campionatele astea multi din masters care joaca in fiecare zi si au jucat in fiecare cupa si nu au castigat nimic, au o intelegere a jocului mult mai buna decat cei care au castigat din ligiile mici, omu joaca si se chinuie si vine unul care intra de 3 ori in 2 sapt in sc2 si castiga lunar niste casti. Asta in caz ca oamenii joaca pentru premii in cupele astea, in caz ca nu probabil ar fi la fel de multumiti si daca nu ar primii nimic. Pana la urma joci aici pt ca faci parte dintr'o comunitate si mai vrea si omu sa participe la ceva concursuri din cand in cand.

   Ah si... nu stiu daca faceti asta deja sau nu, dar daca vi se intampla cazuri in care omu nu apare si nu zice nimic ar trebui sa il banati de la urmatoarele competitii (daca din a 2-a sau a 3-a conveniti voi ), asa e si pe ESL din cate imi amintesc si mi se pare ok si firesc.

   Regardless, spor la joc!
  1. Monsoon's Avatar
   Monsoon -
   Va rog nu mai faceti referire la cei din ligile mari astfel "merita premiati", "se chinuie" si asmd. Se joaca, atat fac, nu salveaza oameni, nu dezbat public idei, nu merita nimic ca isi pierd timpul intr-un joc X ore+, daca ar face asta profesionist, ar avea si recompense. Nu toti cei din ligi mici joaca rar. Cat timp sunt pe un site si se intereseaza despre tot turneul, is convins ca au o afinitate spre SC2. Majoritatea prietenilor mei sunt in bronze-silver-gold, dar nu pierd un meci din WCS/GSL si cu toate astea nu au timp sa joace. Si is convins ca daca s-ar face smurf, s-ar vedea.
  1. DaZe's Avatar
   DaZe -
   ma linisteste-te, nu vezi ca esti singurul nebun de pe aici? toata lumea zice un fel tu o tii cu a ta, ti-am dat si pm sa nu mai scrii ca te faci de ras sincer, ai scris de 100 de ori acelasi lucru in fiecare post al tau de pe forum, TU nu contribui cu nimic intelegi? oricum nimanui nu-i pasa de ce zici tu deci poti sa tipi cat vrei >)

   in space no one can hear you scream
  1. JediMasterBETTY's Avatar
   JediMasterBETTY -
   bm

   Betty. Master.
  1. treishtrei's Avatar
   treishtrei -
   Salut,

   Incerc sa fiu cat mai obiectiv si imi astern parerea:

   1. Eu m-am inscris in acest concurs in 2-3 editii pana acum, iar motivul principal a fost castigarea unui premiu (sunt plat/diamond). N-am reusit niciodata, dar ceea ce m-a motivat sa ma reinscriu de fiecare data a fost impartirea pe categorii de skill...adica speranta ca am o sansa la un premiu. Daca as juca contra unor jucatori din masters/GM n-ar mai avea sens pt mine, deoarece meciul n-ar mai fi echilibrat, nici n-as invata ceva (ca sa inveti ceva oponentul trebuie sa fie cu max 20% mai bun decat tine, altfel e doar un viol si ramai cu sechele).
   2. Scopul acestui site si al concursului este de a creste comunitatea din RO. Un concurs fara restrictii de skill va creea aceeasi "Ladder anxiety" (cum zice Husky) ca pe ladder si va indeparta oamenii de joc. Analogie: cand eram mici si bateam mingea nu ne convenea cand se bagau si "aia mai mari" si ne stricau jocul. De multe ori cel care era "proprietarul" mingii mai bine pleca, decat sa nu se bucure de un joc cu aia de varsta lui.
   3. Ca sa rezolvam problema ligilor inferioare care n-au canditati putem face reclama pe canalul romania din SC2 inaintea fiecarui turneu. Spre exemplu eu cum dau de un roman pe ladder ii povestesc despre acest site si de premii (si asta la inceputul meciului ca sa nu ma oftic dupa ce ma bate si sa nu-i mai mentionez nimic ) Stiu 2-3 oameni care s-au inscris in platinum diamond tournament datorita mie si daca fiecare ar face asta cand ladder-uieste am putea umple RO32 si cine stie...speram la mai mult.
   4. Ca sa fie si mai antrenant, un sistem pe grupe, dar la fiecare skill level, ar fi frumos deoarece fiecare omulet ar avea garantat cel putin 2 meciuri pana la eliminare (daca jucam in sistem WCS), sau 3 meciuri in sistem Dreamhack.

   Astept parerile voastre, dar la obiect, fara sa ne scuipam (chiar daca unii avem 15 ani si urla buna educatie in noi).

   Merci,
   Bogdan
  1. SpiriT's Avatar
   SpiriT -
   Faza cu grupele e do-able doar daca avem un numar mai mare de jucatori, dar mai ales daca are cine sa tina statisticile. Nu stiu exact cine modereaza site'ul asta in afara de soulwise care inteleg ca are un 9-5 job oricum. Oricat de interesant ar suna sistemul, daca nu se voluntariaza cineva sa ajute la asta nu se va intampla.

   Am putea face un test run cumva/candva, fara premii ofc, de dragul competitiei .

   In legatura cu premiile, da, banueisc ca sunt relativ destul de multi oameni care sunt aici doar pt premii si ar fi cumva pacat sa ii pierdem oricare ar fi motivul. Eu unul stiu ca si daca ar fi pe E-fame cupele astea tot m-as inscrie ( nu stiu cum sta in ligile inferioare, dar la masters ii vezi pe aceeasi oameni in top 4, si eu nu ma numar printre ei , si probabil mai multi gandesc asa si tot se inscriu).
  1. DeVoN's Avatar
   DeVoN -
   Pana la urma se mai organizeaza vreun concurs?
  1. Hassan's Avatar
   Hassan -
   Update : mai organizeaza cineva un concurs? E pacat ca site-ul asta, care era foarte activ la un moment dat, nu mai "activeaza"
   Soulwise, mai venim cu ceva?!